Welkom bij Natuur aan de Basis 

Natuur aan de Basis is hét tijdschrift voor natuuronderwijs dat bijvoorbeeld leerkrachten, pedagogisch medewerkers en NME-ers ondersteunt om kinderen van 4 tot 13 jaar natuur, milieu en techniek te laten beleven.

 

Van de uitgever ....

In mei dit jaar hebben we het 25-jarig bestaan van Natuur aan de Basis gevierd met een symposium op kasteel Groeneveld te Baarn. Graag zouden we er nog 25 jaar aan willen vastplakken, maar helaas is dat financieel niet haalbaar. Met name de laatste jaren zien wij het aantal abonnees hard teruglopen ondanks de geïntensiveerde marketing en doorgevoerde veranderingen in het tijdschrift.

Daarom hebben we besloten na de huidige (25e) jaargang te stoppen met Natuur aan de Basis.

In mei 2015 verschijnt het allerlaatste nummer van Natuur aan de Basis.

 

Wij hopen dat u inspiratie heeft gehaald uit ons tijdschrift en regelmatig de activiteiten met uw leerlingen heeft uitgeprobeerd.

Onze database blijft nog enige tijd beschikbaar voor de huidige abonnees (inloggen met uw debiteurnummer en postcode). De artikelen van de laatste vijf jaar zijn voor anderen aan te schaffen via onze veldwerkwinkel.


René Munsters
directeur Stichting Veldwerk Nederland, uitgever Natuur aan de Basis

 

Toch nog belangstelling voor Natuur aan de Basis? 

Het is mogelijk om nu een ‘20,00 euro-abonnement’ te nemen.
We sturen u dan de tijdschriften van deze laatste jaargang (themanummer 1 Feest!, nr. 2 Mens en dier, nr. 3 Over Water en nr. 4 Lucht), zolang deze op voorraad zijn.
Ook ontvangt u per omgaande de inloggegevens om – inmiddels meer dan 900 – lessen en activiteiten uit diverse jaargangen van Natuur aan de Basis te downloaden. Deze mogelijk blijft – voorlopig – ook na 1 september 2015 bestaan. Voor de verschuldigde 20,00 euro sturen we u een factuur.
Aanmelden kan middels het contactformulier op deze site.

 

Database

Natuur aan de Basis kwam vier maal per jaar uit. Het tijdschrift is ieder kwartaal gevuld met lessen en activiteiten rondom een thema aansluitend bij de kerndoelen van natuuronderwijs in de basisschool. Abonnees kunnen eerder verschenen lessen en activiteiten gratis downloaden.

 

Werkbladen

Het tijdschrift bevat artikelen met activiteitenbeschrijvingen of lesbeschrijvingen met werkbladen. Download hier een les uit de laatste uitgave van Natuur aan de Basis (uitgave 25.4 themanummer Lucht).